DIODE

19.01.22
Horari 21:00h
Preu a partir de 10€ (iva inclòs)

Diode parteix del repertori tradicional de folklore català i en realitza una reinterpretació nascuda del maridatge de visions artístiques dels dos integrants del duet. El repertori per tant el conformen melodies tan conegudes com “El Cant dels Ocells”, “El Testament d’Amèlia” i “La Gata i el Belitre” entre d’altres.

Partint d’aquestes melodies tradicionals catalanes, Diode realitza arranjaments que exprimeixen al màxim les capacitats de la formació a través de recursos com l’ús constant dels canvis de dinàmica, l’incorporació d’elements electrònics com pedals d’efectes i un looper, i la improvisació i interacció en el moment pertinents al llenguatge jazzístic. D’aquesta manera es  trenquen per complet els rols d’acompanyant i solista, deixant pas a un diàleg constant entre els dos músics on es busca constantment la barreja entre la tradició i la modernitat.

Diode va néixer l’any 2019 com el projecte final del Grau Superior del Taller de Músics de Joan Torrentó Vilarnau, inspirat per cançons catalanes que havia après a l’inici de la seva formació musical, quan tenia entre 5 i 10 anys a l’Escola de Música Municipal d’Arenys de Mar. El debut de la formació va ser el dia 13 de setembre del 2020 al Teatre Principal d’Arenys de Mar, i posteriorment Diode ha anat treballant en els arranjaments del que serà el seu primer disc. La pandèmia ha evitat que poguessin fer concerts durant la primera part del 2021, però actualment ja han pogut actuar al Festival de Música a la Gruta d’Arenys de Mar, el Festival de Guitarra Girona-Costa Brava i el Cicle de Música de Petit Format del Bocamoll de Sant Cugat.

Preus especials a majors de 65 anys, menors de 14 anys, Carnet Jove, Club Tr3sC, Carnet de Biblioteques, Club La Vanguardia, Socis Fnac, Claror Club, titulars RACC Master i alumnes d’arts escèniques.
*No aplicables a alguns espectacles.

Venda d’entrades: a la taquilla del teatre a partir d’1h abans de la funció o al web del teatre.