Irene Zugaza

07.12.22
Horari 21:00 h
Preu a partir d’10€ (iva inclòs)

Irene Zugaza és una cantant, violista i compositora.

És pionera de la viola al flamenc. La seva proposta musical és una fusió d’estils, les seves bases principals són el flamenc i la música llatinoamericana.

Irene cerca transmetre missatges de conscienciació social amb temes com feminisme, llibertat per al col·lectiu lgbtiq+, ecologia, desigualtat social, relacions saludables i altres qüestions filosòfiques.

En el seu repertori barreja composicions originals juntament amb altres temes populars (sobretot de folklore llatinoamericà o palos flamencs) que transmeten un missatge a la mateixa línia i amb arranjaments propis.

Acaba de treure el seu primer treball discogràfic sota el nom de Vida.

Des de primerenca edat viatja per Europa, America i Africa rep també diverses influències a través de l’experiència directa: folklore llatinoamericà, són cubà, cançó d’autor, latin i gipsy jazz, funky, rock psicodelic, música ètnica, experimental…

Alguns dels diferents artistes juntament amb els quals ha treballat són David DeMaria, Haze, Cuco Chelini (grup Guaraná), Amador de la Rosa, Mónica Nuñez (de Las Mónicas de Chiclana), el productor mexicà Luis de Llanedo, els compositors mexicans Jordi Bachbush o Pedro Dabdoub. I ha fet de telonera d’artistes com Calle 13 i Miguel Bosé amb diferents formacions.